Guko

Guko

Legyen nyitott

2018. december 31. - Guko

1. rész
2. rész

a) Légy nyitott. Ne ítélj.

Néha előfordulhat, hogy egy előre beállított fogalom van a kívánt barátról. Talán valaki, aki megért, hallgat, ugyanazt a hobbit, ugyanazokat a filmeket néz, hasonló oktatási háttérrel rendelkezik, stb. És akkor, amikor találkozik az emberrel, és rájön, hogy eltér az elvárásaitól, akkor bezárja magát.

Ne csináld ezt. Adja meg a barátságot, hogy virágozzon. Ennél is fontosabb, adj magadnak egy esélyt ezzel a bájos barátsággal. Számos nagyon jó barátom van, akik teljesen különböző háttérrel rendelkeznek, és soha nem gondoltam volna, hogy olyan közel lennénk, amikor először tudtam őket, egyszerűen azért, mert annyira más vagyunk. Számos ex-ügyfelem olyan ember, akit soha nem találkoznék normális körülmények között, mivel sokszínű hátterünk van, de nagyon jól járunk, mint a jó barátok.

b) Nyissa ki a szívét

Ugyanezen a jegyzeten nyissa meg a szívét a személynek. Ez a kapcsolat az Ön és a másik fél között csak akkor kezdődhet, ha a szíved nyitva van. Ez azt jelenti, hogy bízzunk, hiszünk, és hiszünk mások jóságában. Nem hozhat létre új kapcsolatot, ha bizalmatlan vagy mások, vagy attól fél, hogy a dolgok nem fognak működni. Hibás hangokat küld, és a szívüket is bezárják.

Amikor új barátokat készítek, teljes mértékben megnyitom magam, teljes hittel, hogy jó emberek, jó szívvel és jó szándékkal. Észreveszem, hogy mivel ezt teszem, sok valódi kapcsolat kialakulását segítette elő, amelyek a bizalomra, a szeretetre és a hitre épülnek. Ezek a értelmes kapcsolatok nem lennének lehetségesek, ha elkezdtem volna lezárni magam. Egy egyszerű példa erre, hogyan nyithatom meg magam mindannyian teljesen a blogomban, és cserébe vonzom a valódi, támogató és kedves olvasókat. Nem vagyok benne biztos a többi közösségben, de tudom, hogy a Personal Excellence olvasók hitelességet és szeretetet árasztanak el. Tudom, mert érezni fogom mindannyiótok melegét, akár e-mailjeiben, megjegyzéseiben, akár üzeneteiben. �


Ismerje meg a személyt

A barátság egyaránt magáról és a másik személyről szól. Ismerje meg a személyt egyénként. Íme néhány kérdés, amelyet figyelembe kell venni:

  • Ő mit csinál?
  • Milyen hobbi?
  • Mi volt a közelmúltban?
  • Melyek a következő prioritások / célok?
  • Mit ért a legjobban?
  • Milyen értékei vannak?
  • Mi motiválja / vezeti őt?
  • Milyen szenvedélyei vannak az életben? Célok? Álmok?

Csatlakozz a genuinity-hez

Gyakran előfordul, hogy túlságosan is felzárkózunk a saját aggodalmainkkal - mint amilyenek mások is gondolnak rólunk, amit mondanunk kell, hogy mi a következő cselekvésünk - hogy hiányozzunk a barátság egész pontjáról. A prezentációs szempontok alapján dolgozhat, mint például, hogy hogyan nézel ki, mit mond, és hogyan mondja el a dolgokat, de ne engedje meg őket. Ezek a tevékenységek nem (valóban) meghatározzák a barátságot. Ami a barátságot határozza meg, a kapcsolat az Ön és a barátja között.

A melegség, a szeretet és a tisztelet iránti elismerés mindenkinek, akivel találkozol. Tedd a dolgokat, mert akarsz, és nem azért, mert kell. Vigyázz rájuk, mint te magad. Ha másokkal közeledik a valósághoz, akkor olyan embereket vonz be, akik valóban csatlakozni akarnak. Közülük lesz a jövő igazi barátai.

A bejegyzés trackback címe:

https://guko.blog.hu/api/trackback/id/tr7914525328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása