Guko

Guko

Légy önmagad

2018. december 31. - Guko

Ne változtassa meg magát, hogy új barátokat szerezzen. Ez a legrosszabb dolog, amit tehetsz. Miért mondom ezt?

1. rész
2. rész
3. rész

Mondd, hogy sok új barátot készítesz, mert ének és sárgaréz. Azonban a normális éned csendes és intravertált. Mi történik akkor? Lehet, hogy kezdetben nagyszerűen megszerzi ezeket az új barátokat, de a barátságot akkor hozta létre, ha Ön extrovertált. Ez azt jelenti, hogy:

  • Ön továbbra is az énekes, sárgás ember, akit új barátai ismertek. Ez azonban csak homlokzat lesz. Hosszú távon fárasztó lesz ez a kép megtartása. Nem csak, hogy a barátság egy üreges frontra épül. Vagy
    Visszatérsz az introvertált tégedhez. A barátaid azonban megcsalnak, mert ez nem az a személy, akivel barátságos. Fokozatosan eltolódnak, ha a személyiséged nem egyezik.
  • Szóval, csak légy magad. Így a potenciális új barátok ismerni fogják Önt, és azt fogják használni, hogy eldöntsék, hogy szeretnék-e a barátságot egy lépéssel tovább vinni. Nem hiszem, hogy szükség van arra, hogy kifelé és artikulálódjanak, mint Tony Robbins, hogy barátokat kapjon. Ez az, hogy te vagy. A legvalószínűbb barátságok mindkét féllel épülnek fel, akik egymásnak fogadják el őket.

Légy ott velük

A barátság két ember támogatása. Legyen ott a barátaidnak, ahol lehet. A barátaidnak jelenleg segítségre van szüksége? Van valami, ami segíthet nekik? Hogyan lehet jobban támogatni őket?

Amikor segítesz barátaidnak, ne tedd ezt azzal a várakozással, hogy legközelebb segíteni fogsz. Sokkal inkább segítsen feltétlenül. Kezelje őket érzelmi nagylelkűséggel. Adj, mert akarsz, nem azért, mert úgy érzi, köteles. Úgy vélem, hogy a megelégedettség, amit másokkal segítettem, és jobban tudom, hogy jobb, a jutalom nagyobb, mint bármi, amit kapok cserébe.

Keresse meg a kapcsolatot

A nap végén folyamatos erőfeszítésre van szükség a barátság fenntartásához. Az erőfeszítésre való hajlandóság az, ami megkülönbözteti a jó barátokat a barátoktól. Kérdezd meg barátaidat minden alkalommal. A barátság intenzitásától függően nem kell pár naponta vagy hetente egyszer találkozni - elégséges lehet havonta egyszer, vagy néhány havonta egyszer. A kapcsolatod erősségét nem mérjük, hogy milyen gyakran találkozol. Néhány legjobb barátomnak csak néhány havonta találkozunk. Még soha nem kétséges, hogy szoros kapcsolatban állunk egymással, és szükség esetén ott leszünk egymás mellett.

Ha mindketten saját magatartással rendelkeznek, nehéz lehet együtt találni az időt. Rendelj egy egyszerű találkozót, mondjuk ebéd, tea vagy vacsora ideje alatt. A szöveges üzenetek, az online csevegés vagy a telefonhívások mindig felzárkózhatnak. A technológia olyan egyszerűvé tette a kommunikációt, hogy nehezen tud kapcsolatot tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://guko.blog.hu/api/trackback/id/tr6914525332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása